Portretfoto’s met karakter, daar kan je niet omheen


Gisteren Richard Terborg gefotografeerd. Wat een geweldige persoon met zo’n energieke persoonlijkheid en een expressie vermogen dat indrukwekkend te noemen is. Lekker gek, voor de balans werd er geroepen. Hij is verre van gek dat kan ik je verzekeren maar heeft wel een enthousiasme die erg besmettelijk is en dat is niet geheel zonder gevaar. De tijd vliegt voorbij tijdens het fotograferen een leuke interactie is altijd een kadootje. In een sneltreinvaart volgende de portretfoto’s elkaar op die de eindselectie zullen halen. Het is persoon, de expressie, het moment, de locatie, het licht die samen komen in de foto.

Hoewel ik veel met flitslicht fotografeer, is deze serie foto’s tot stand gekomen door gebruikt te maken van het aanwezige licht.  Het zonlicht dat door het dakraam naar binnen kwam. Het licht wat mooi zacht door de dichte bewolking. Een mooie eigenschap van wolken bij het maken van portretfoto’s.

Weer een leuke kennismaking met iets moois als aandenken.