zakelijke portretfoto’s, het kiekje voorbij


Heerlijk vind ik het als een relatie precies weet wat hij of zij wil. Het is een mooi begin en zelden het eindresultaat tijdens het maken van zakelijke portretfoto’s.

De Klant is Koning dus die portretfoto gaan we maken. Een mooi begin om even te wennen aan de situatie en elkaar. Wennen dat je voor de camera staat ook al is het bij jou op locatie, wennen aan de fotograaf, je vraagt je af waar al die spullen voor nodig zijn die hij heeft mee genomen, of je goed op de foto komt en nog veel meer vragen spelen door je hoofd. We praten wat, je krijgt wat aanwijzingen, tussendoor krijg je zelfs al wat foto’s te zien. Je voelt je al wat meer op je gemak. Samen hebben we al wat foto’s gemaakt en Ja, je eigen idee voor de foto is gerealiseerd.

Dit is het begin van de werkelijke fotosessie en het moment waarop ik met een paar andere ideeën kom. Door op locatie te fotograferen en creatief gebruik te maken van de aanwezige achtergrond en extra licht ontstaat er een variatie in de foto’s, een die je niet snel vaker zal tegenkomen. Anders dan wat je in gedachte had en juist iets anders zal je onderscheiden ten opzichte van de foto’s die je veel ziet in drukwerk, website’s en op LinkedIn. Je profielfoto valt op en zal anderen beter bijblijven. Het trekken van de aandacht met een positieve eerste indruk en professionele uitstraling daar ben je bij gebaat. Door het maken van foto’s die qua uitstraling anders zijn, dan het eerste idee, krijg je de mogelijkheid om te kiezen welke foto bij jou past. Juist deze laatste foto’s worden het meest gekozen en gebruikt.

Wil je ook een professionele uitstraling op je website en Linked profiel ga dan naar de contactpagina voor het maken van een afspraak