Fotic, 10 jaar reclame- en portretfotografie


Publicatie in het MKB Nieuws over het 10 jarige bestaan van Fotic
 
Fotografiebedrijf Fotic van Walter Verwaal bestaat tien jaar
 
‘In portretfotografie kan ik alles kwijt’
 
Je hebt foto’s en foto’s. In het geheugen van veel mobiele telefoons zitten er soms wel honderden of zelfs duizenden. Maar een professionele foto, gemaakt door een professionele fotograaf, dat is andere koek. Gelukkig lijkt er sprake van een herwaardering van het vak van fotograaf.
 
Dat fotografie een vak is zullen weinigen betwisten. Zij die dat wel doen, moeten misschien eens gaan kijken in de studio van Walter Verwaal in de Zesroedenstraat in het buitengebied van Duiven. Prachtige platen hangen daar aan de muur. Veelal van mensen, want naar portretfotografie gaat de voorkeur uit van Walter Verwaal. Portretfotografie voor privé- en zakelijk gebruik. Walter: “Een portret voor aan de wand, bij een offerte, een opvallende foto voor LinkedIn of een foto voor ‘personal branding’. Dat zijn opdrachten waar ik als fotograaf alles in kwijt kan.”
 
Zijn bedrijf Fotic bestaat dit jaar tien jaar. Tien jaar waarin Walter Verwaal zich ontwikkelde tot een fotograaf die het maken van portretten afwisselt met reclamefotografie voor websites en drukwerk. Ook productfotografie behoort tot zijn competenties, al is dat geen dagelijkse business meer. “Ik heb het veel gedaan, maar het is een beetje op een zijspoor geraakt. Omdat ik door de jaren heen een voorkeur heb ontwikkeld voor het fotograferen van mensen.”
 
Voor goede (portret)foto’s is een markt, weet Walter Verwaal inmiddels. Hij weet ook waarom. “Negentig procent van de mensen vindt het niet leuk om op de foto te gaan. Heel veel mensen vinden het zelfs eng. Vaak omdat ze een beetje onzeker zijn of in het verleden erg onvoordelig zijn gefotografeerd. Dat wordt allemaal anders als ik die mensen in mijn studio krijg.”
“Daar stel ik ze om te beginnen op hun gemak. Gewoon met een kop koffie en een praatje over de gewenste stijl en uitstraling van de foto’s. Voor vrouwen is er eerst visagie en haarstyling. Daarna gaan we aan de slag. Ik leg altijd uit waarom ik de dingen doe zoals ik ze doe. Denk aan de juiste verlichting en aanwijzingen om zo ontspannen mogelijk te poseren. Alles staat in het teken van het zo mooi mogelijk op de foto krijgen van de persoon in kwestie. ‘Personal branding’ heet dat tegenwoordig. Als jij je merk bent, welke uitstraling past dan bij jou? Daar help ik mensen mee.”
 
Niet zelden zijn klanten ontroerd als ze het resultaat zien. Voor Walter Verwaal het ultieme moment. “Tevreden klanten, daar doe je het voor. Dan moet ik vaak terugdenken aan de twijfel waarmee ze binnenkwamen. Een goede foto van jezelf geeft ook zelfvertrouwen.”
 
Juist in een tijd waarin dingen steeds sneller gaan, hebben mensen volgens Walter Verwaal behoefte aan oprechte aandacht. “Iemand die de tijd voor je neemt en een passend advies geeft. Samen maken we die waardevolle portretfoto’s of die perfecte foto om jouw bedrijf te promoten. Ik heb daarvoor het concept ‘Portret Exclusief’ ontwikkeld en dat slaat echt aan. Van ontspannen op de foto tot de kwaliteitsafdruk waarmee je de studio verlaat, het is een belevenis waar je achteraf met een tevreden glimlach aan terugdenkt.”
 
Wil je meer weten over ‘Portret Exclusief’ of kennismaken met Walter, bel hem dan.
 
Fotic
Walter Verwaal
Studioadres:
Zesroedenstraat 1
6921 PC Duiven
 
T 06 2364 8387
E walter@fotic.nl
I www.fotic.nl