FAQ – de meest gestelde vragen


Waar gaan we de portretfoto’s / reclamefoto’s maken?
De meeste van de foto’s worden gemaakt in de fotostudio in Duiven. Desgewenst kunnen de foto’s op, een ander, locatie gemaakt worden.
Het adres van de studio is: Zesroedenstraat 1, 6921 PC Duiven. De studio bevindt zich op de eerste verdieping en is bereikbaar via de brandtrap aan de voorgevel. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid beschikbaar.

Welke kleding is geschikt voor de fotosessie?
Je bent vrij om verschillende outfits mee te brengen. We bespreken samen de mogelijke outfits voordat we gaan fotograferen.
Op voorhand zijn er al een aantal zaken waarmee je rekening kan houden:
– breng kleding mee die passen bij jouw persoonlijke stijl, persoonlijkheid en waarin je je prettig voelt
– effen kleuren hebben de voorkeur boven kleding met drukke patronen
– zorg ervoor dat de kleding die je meebrengt schoon en gestreken zijn. Dit geldt zeker voor overhemden en (maat)pakken. Op de foto zijn oneffenheden al snel zichtbaar
– een spijkerbroek doet het altijd goed op de foto mits hij schoon en heel is.
– draag comfortable kleding maar hou het stijlvol, een sweater of een shirt met v-hals of u-hals zijn een goede optie. Ook voor de dames geldt voorkom oncomfortabel en te strak zittende kleding
– een schoon gestreken effen overhemd / blouse ziet er altijd goed uit. Met er onder voor de mannen een wit shirt en voor de dames een stijlvol effen shirt
– zorg dat je de dag voor de fotosessie voldoende uitrust en water drinkt. Hierdoor ziet je huid er nog mooier uit op jouw foto’s
– matig het gebruik van sieraden, sjaals en accessoires of laat ze achterwege ze leiden snel af. Bij een jouw portretfoto willen we dat alle aandacht, zonder afleiding, uitgaat naar jou.
– in principe kan je elke kleur kiezen voor je kleding. Hou er rekening mee dat felle kleuren de aandacht vragen. We willen dat de aandacht in de portretfoto uitgaat naar je gezicht dus is een meer gematigde kleur/tint die overeenkomt met je ogen en huidskleur een goed alternatief.

Wat te doen met je haar en make-up
Het stijlen van je haar en verzorgen van je make-up is niet een standaard onderdeel van de reclamefotosessie (bij Portret Exclusief voor de dames wel). In de meeste gevallen geldt voor mannen dat ze ook zonder de expertische van haarspecialisten en visagisten kunnen. We adviseren om gebruik te maken van een poeder of foundation om de huid egaler te doen ogen en minder te laten glimmen. De betere drogist kan u helpen met het vinden van de foundation in de juiste kleurtoon.
Voor vrouwen adviseren we om gebruik te maken van een visagiste. Een visagisten/haarspecialist weet hoe je er op je best uit kan zien voor de camera.

Hoe lang duurt het voor dat ik de portretfoto’s ontvang?
In de meeste gevallen ontvang je de portretfoto’s binnen twee weken (reclamefoto’s in overleg). Wanneer je hebt aangegeven gebruik te maken van aanvullende nabewerking (vermindering van rimpels/wallen/oneffenheden/vlekken) dan kan het enkele dagen langer duren. Mocht je vanwege een deadline de foto’s eerder nodig hebben kan dat in overleg. Laat dit even weten bij het boeken van de fotosessie

Hoeveel (na)bewerking wordt er aan de foto’s gedaan?
Door gebruik te maken van het juiste licht en poses kom je het mooist op de foto. De foto’s die uit de camera komen zien er hierdoor al goed uit. We voorselecteren de foto’s met gesloten ogen, en die niet scherp zijn en gooien die weg. De overige foto’s worden voorzien van een kleurcorrectie en en een basis nabewerking.
Optioneel kan aanvullende nabewerking worden uitgevoerd. Hiermee wordt nog meer aandacht besteedt aan de foto’s. De aanwezige rimpels, mogelijke vlekken en/of wallen worden verminderd waarbij het eindresultaat er nog steeds realistisch uitziet. De aanvullende nabewerking is bij Portret Exclusief inclusief.

voor meer vragen bel gerust 06-23648387, Walter Verwaal